info@belita.si
031 663 523

Konopljin čaj – Bezeg (vrečka – 20 g)

4,4850,08

Bezeg ima številne zdravilne lastnosti, zaradi česar so ga v preteklosti imenovali tudi zdravilna skrinjica za kmečke ljudi. Izrazit vonj bezga dopolnjuje blag  zeliščni vonj konoplje z dodatkom limone pa dobimo odlično osvežilno pijačo s številnimi zdravilnimi lastnostmi.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

Uživanje bezgovega čaja je priporočljivo zlasti v času, ko razhajajo prehladi in pri obolenjih pri katerih se stanje malce popravi že s potenjem. Bezgov čaj je uporaben za zdravljenje bronhitisa, lažjih oblik pljučnice, kašlja, nahoda, za zdravljenje revmatskih bolezni in tudi astme.

Konoplja zelo pozitivno vpliva na telo, saj krepi imunski sistem ter znižuje raven holesterola in sladkorja v krvi. Na telo deluje pomirjevalno in dobro vpliva na splošno boljše počutje. Dobro vpliva na prebavo, srce in ožilje. Lajša bolečine pri revmatizmu in deluje protivnetno in proti stresno. Je antioksidant, ki ščiti telo proti bakterijam in odpravlja strupe iz telesa ter znižuje telesno težo.

Priprava

Ščepec konopljinega čaja z bezgom prelijte z 0,2 l vode vrele vode. Čaj naj tako stoji največ 10 minut. Priporočamo pitje čez dan. Čaj pijte nesladkan ali pa sladkan z naravnimi sladili kot sta med in rjavi sladkor ter dodajte limonin sok.

Shranjevanje

Hranimo v suhem, temnem in hladnem prostoru in v zaprti embalaži.

Sestava

Cvetovi in vršički konoplje, bezgovi cvetovi,  cvetovi akacije, cvetovi zlate rozge.

Opis čaja

Dodatne informacije

Pakiranje

Paket 16 kom (16 x vrečka 20 g), Vrečka (20 g)

Blagovna znamka

My Hempy