info@belita.si
031 663 523

Konopljin čaj – Žajbelj (vrečka 20 g)

4,4850,08

Žajbelj je znan kot vsestransko zelišče. Že v antičnih časih so listi žajblja veljali za simbol večnega življenja. Močan in izrazit okus žajblja odlično popestri blag zeliščni okus konoplje.

Šifra: MYH-9000014-20 Kategoriji: ,

Opis

Poleg zdravljenja vnete ustne votline in žrela, žajbelj učinkuje kot diuretik, pospešuje menstruacijo, zdravi rane in ustavlja krvavitve, pomaga proti revmi. Z grgranjem žajblja se ohranja ustno higieno in odpravlja neprijeten zadah, in je nasploh dober za zdrave zobe. Žajbljev čaj pomirja živce in je dober za prebavo. Žajbelj naj bi tudi pomagal doječim materam pri odvajanju dojenja, saj zaužitje žajblja vpliva na zmanjšanje izločanja mleka. Žajbelj se uporablja še pri glavobolih in slabostih srca.

Konoplja zelo pozitivno vpliva na telo, saj krepi imunski sistem ter znižuje raven holesterola in sladkorja v krvi. Na telo deluje pomirjevalno in dobro vpliva na splošno boljše počutje. Dobro vpliva na prebavo, srce in ožilje. Lajša bolečine pri revmatizmu in deluje protivnetno in proti stresno. Je antioksidant, ki ščiti telo proti bakterijam in odpravlja strupe iz telesa ter znižuje telesno težo.

Priprava
Ščepec konopljinega čaja z žajbljem prelijte z 0,2 l vode vrele vode. Čaj naj tako stoji največ 10 minut. Priporočamo pitje čez dan. Čaj pijte nesladkan ali pa sladkan z naravnimi sladili kot sta med in rjavi sladkor. V kolikor čaj pijete vsakodnevno, priporočamo, da je žajbelj v vreli vodi namočen največ 3 minute.Po tem času se iz žajblja namreč začnejo sproščati eterična olja, ki našemu telesu ob dolgotrajnem pitju takšnega čaja lahko škodujejo.

Shranjevanje
Hranimo v suhem, temnem in hladnem prostoru in v zaprti embalaži.

Sestava
Cvetovi in vršički konoplje, listi žajblja.

Dodatne informacije

Pakiranje

Paket 16 kom (16 x vrečka 20 g), Vrečka (20 g)